c. We krijgen te maken met de leerplichtambtenaar, wat nu?
De leerplichtambtenaar kan in beeld komen als je kind gedeeltelijk of geheel thuis komt te zitten. In ...
Jouw kind wil en kan onderwijs volgen, maar is om (gezondheids)redenen niet in staat om dit op school te doen. Dan is er maatwerk nodig én mogelijk. Om te onderzoeken wat het beste past in de situatie van je kind, organiseert school een gesprek met alle mensen die bij je kind betrokken zijn:een multidisciplinair overleg (MDO). Daar ben jij als ouder bij, - als het kan - je kind, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventuele andere professionals. Samen ga je op zoek naar een oplossing.
Mogelijke oplossingen in deze situatie:
Via een bijzondere digitale oplossing, de AV1 Robot, kan je kind toch aanwezig zijn in de klas, maar dan in de vorm van een robot (AV1) die zijn of haar plaats inneemt en de ogen, oren en stem is van je kind. Deze AV1 is gratis aan te vragen via www.mijn-bondgenoot.nl
Probeer in gesprek te blijven
Tijdens de multidisciplinair overleggen (MDO’s) bekijken alle betrokkenen wat haalbaar en wenselijk is in de situatie van jouw kind. Die situatie kan (steeds) veranderen en jij als ouder hebt daar de beste kijk op als je kind (tijdelijk) thuis zit. Het is fijn en in het belang van je kind om goed te blijven praten over zijn of haar ontwikkeling. Betrek je kind daar als dat kan, ook goed bij.
Verder lezen
Mogelijk helpen de volgende vragen en antwoorden je verder: